skip to Main Content

Natalie Vanderschaeghe wint Limburgse JCI Award Jonge Ondernemer van het Jaar


Natalie Vanderschaeghe, oprichter en zaakvoerder van ingenieursbureau Macobo in Tessenderlo, is uitgeroepen tot winnaar van de JCI Award Jonge Ondernemer van het Jaar.

Het is na Nadia Jansen nog maar de tweede keer dat een vrouw met de prestigieuze onderscheiding naar huis mag. In een spannende finale haalde Nathalie Vanderschaeghe het van de andere genomineerden Koen Janssen (ItzU), Marij Smits (Omnisafe) en Jeroen Meermans (Total-E).

Macobo is gespecialiseerd in studiewerk over bouw-, infrastructuur- en landschapsprojecten. Natalie Vanderschaeghe is stichter en zaakvoerder van het bedrijf, samen met haar partner Davy Macquoi (ook gekend als de zanger Daalman). Ze is eveneens voorzitter van de Ondernemersclub Tessenderlo-Ham, een job die ze in 2016 vrijwillig overnam van Jos Dessers.

Macobo, opgericht in 2008, is gekend als een erg dynamisch bureau dat de afgelopen jaren grote stappen voorwaarts heeft gezet. Aanvankelijk werd Macobo samen met landscaping-bedrijf Vanbuiten ondergebracht in de overkoepelende holding Nadaco. Daar werd in 2012 de Tongerse sectorgenoot Eureplan aan toegevoegd en hetzelfde gebeurde in 2016 met het Geelse ingenieursbureau Engincon. In datzelfde jaar werd verhuisd naar het huidige pand in Tessenderlo. Het was al de derde keer dat er door de groei op zoek moest gegaan worden naar een ruimere locatie. Zowat een half jaar geleden kwam er een nieuwe afdeling bij: Macoustics is de naam van een studie- en adviesbureau dat zich exclusief richt op akoestiek. Macobo heeft ook een afdeling in Dubai.

Bron: www.madeinlimburg.be, 28/02/2018

Back To Top