skip to Main Content

Geslaagd KMO-inspiratie-event in samenwerking met Konsilanto smaakt naar meer!

Op 28 maart woonde een twintigtal ondernemers van KMO’s een gezellige en vooral inspirerende avond bij op de historische site van Stokerij De Molenberg in Blaasveld.

De hoeve waarin de stokerij is gevestigd dateert van de 17e eeuw. Hier stookte de familie Van Breedam graanjenever tot begin 20e eeuw. Ondertussen was een deel van de familie met de brouwerij Het Anker in Mechelen van start gegaan. Ruim 100 jaar later kwam de huidige eigenaar van de brouwerij op het idee om de hoeve te gaan renoveren en er de heerlijke Gouden Carolus Single Malt whisky te gaan distilleren waarmee de cirkel rond geraakte tussen de twee familietradities: brouwen en distilleren.

Wie eveneens geschiedenis maakt, zijn 2 jonge ondernemers die met hun familiebedrijf een spectaculaire groeisprong maken. Vanderschaeghe van ingenieursbureau Macobo werd onlangs verkozen tot jonge ondernemer van het jaar. Jurgen Willems van Crius Group was dan weer in 2015 de Innovatieheld van de Kempen. Beiden kwamen een inspirerende getuigenis brengen over de strategische keuzes die tot de groeisprong van hun bedrijf hebben geleid en vertelden de aanwezigen over hun aanpak en waarom zij daarvoor beroep hebben gedaan op externe kennisinbreng.

Het accountantskantoor Konsilanto, expert in financiële en fiscale diensten, en de KMO-adviesgroep Peritus sloegen vorig jaar de handen in elkaar om samen KMO’s te begeleiden richting duurzaam ondernemerschap. Macobo en Crius Group zijn 2 mooie voorbeelden van wat met ondernemerschap en gedeelde expertise kan bereikt worden.

Na het formele gedeelte werden de inspirerende gesprekken verder gezet tijdens een degustatie van de huisproducten van de brouwerij Het Anker. Een geslaagde avond die smaakt naar meer!

Back To Top